ЄС створює нову систему фінансового контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС створює нову систему фінансового контролю

596
Європейський Союз готується переглянути систему фінансового моніторингу на тлі втрати 1,5 трлн дол. у банках і страхових компаніях в усьому світі. Так, ЄС пропонує використовувати нові агентства для спостереження за економічними ризиками і гармонізації діяльності банківських структур на території ЄС.
Європейська комісія, вищий виконавчий орган Євросоюзу, закликає нове агентство у своєму складі виробити загальні правила регулювання діяльності банків. Інший орган, під керівництвом Європейського Центрального банку, як передбачається, займеться моніторингом ризиків у всій економіці ЄС.
Передбачається, що агенства будуть мати права готувати норми і правила для таких кредиторів, як Barclays Plc і Banco Santander SA. Нові агенства будуть також спостерігати за роботою рейтингових компаній, включаючи Standard & Poor's і Moody's.
"Якщо ми не можемо реформувати фінансовий сектор зараз, коли ми зможемо? Або зараз, або ніколи", - заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.
План щодо створення нових регуляторів повинен бути підтриманий лідерами європейських країн на саміті Євросоюзу в наступному місяці й буде обговорюватися до 15 липня. Законопроект із цього приводу, як очікується, буде прийнятий Європарламентом у другій половині року. Його повинні схвалити уряди європейських країн.
Нагадаємо, у березні профільний комітет Європарламенту схвалив законопроект про регулювання діяльності рейтингових агентств. У коментарях до цього документа європейська влада вкрай осудливо озивалася про їхню роль у ході фінансової кризи, зокрема про дії, що сприяли буму складних структурованих бондів. Тепер агентства зобов'яжуть "розкривати інформацію про угоди із клієнтами з питань винагороди і забезпечити ротацію аналітиків для підвищення об'єктивності оцінок".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас