ОПЕК може знадобитися зниження квот пізніше цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може знадобитися зниження квот пізніше цього року

Енергетика
199
ОПЕК може знадобитися нове зниження квот на видобуток нафти пізніше цього року через перепоставки на ринок у розмірі 1 млн барелів на добу, уважає міністр енергетики і нафтової промисловості Венесуели Рафаель Рамірес.
На черговому засіданні ОПЕК, яке пройде 28 травня у Відні, представники країн-членів організації швидше за все зосередять увагу на тому, щоб повніше виконувати оголошене раніше скорочення видобутку нафти, наводить його слова агентство Bloomberg.
ОПЕК прагне, щоб вартість нафти виросла до $75 за барель до кінця цього року, а в 2010 році в середньому склала $70 за барель, заявив міністр.
Країни-члени організації прийняли рішення скоротити видобуток нафти з 1 січня 2009 року на 4,2 млн барелів на добу порівняно з реальним рівнем видобутку у вересні, який становив 29,045 млн барелів на добу. Тим часом, ціни на нафту останнім часом подолали рубіж в $60 за барель.
В ОПЕК, на частку якої припадає близько 40% світових поставок нафти, входять 12 країн: Алжир, Ангола, Еквадор, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, ОАЕ і Венесуела.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас