Мінфін: Зовнішній борг банків-претендентів на бюджетні кошти становить 1,4 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Зовнішній борг банків-претендентів на бюджетні кошти становить 1,4 млрд дол.

Казна та Політика
482
Зовнішній борг семи українських банків, що претендують на збільшення капіталу за рахунок бюджетних коштів, становить $1,4 млрд, повідомляється на веб-сайті Міністерства фінансів України.
"На сьогодні Мінфін розглядає питання щодо участі держави в капіталізації семи банків… Рішення викликає велику кількість питань, пов'язаних із цим процесом. Зокрема, наявність значної суми зовнішньої заборгованості цих банків, яка становить близько $1,4 млрд", - зазначається в повідомленні.
У повідомленні підкреслюється, що кошти Міжнародного валютного фонду, які надходять в Україну за програмою stand-by, не можуть бути спрямовані на погашення боргів банків, у капіталізації яких може взяти участь держава.
"Уряд України сформував попередні умови до всіх семи банків, згідно з якими держава розгляне питання участі в капіталізації лише у випадку реструктуризації всіх зовнішніх зобов'язань", - підкреслюється в повідомленні.
За даними Мінфіну, робота щодо врегулювання питань погашення зовнішньої заборгованості проводиться тимчасовими адміністраторами банків разом із залученими експертами: уряд зможе прийняти позитивний рішення щодо участі в капіталізації банків тільки у випадку виконання цієї умови.
"Така реструктуризація повинна проводитися на принципах комплексного врегулювання, яке базується на рівному відношенні до кредиторів, знятті з банків надлишкового боргового навантаження, приведенні боргового профілю у відповідність із планом фінансового оздоровлення", - відзначає Мінфін.
Як повідомлялося, у квітні 2009 року було визначено перелік із семи банків, капітал яких планувалося збільшити за підтримки держави. Очікувалося, що доля держави після рекапіталізації складе в Родовід Банку, Укрпромбанку і банку "Київ" - 99%, банку "Надра" - 91,8%, Імексбанку і Укргазбанку - 75%+1 акція. Відносно банку "Фінанси та Кредит" на той момент ішла дискусія щодо питанню долі держави.
У травні стало відомо, що акціонери Імексбанка під час капіталізації за рахунок бюджетних коштів готові передати державі тільки близько 39% акцій, а акціонери банку "Фінанси та Кредит" - близько 50%, тоді як уряд претендує на долю не менше 60%+1 акція.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас