Медведєв віддав наказ готуватися до продовження кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв віддав наказ готуватися до продовження кризи

Казна та Політика
833
Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що уряду необхідно готуватися до продовження економічної кризи до 2010 р., що, серед іншого, означає урізування видаткової частини держбюджету РФ.
"Ми всі розуміємо, у якій важкій ситуації перебуває наша країна, наша економіка. Глобальна криза далека від завершення", - сказав Медведєв. Російський президент додав, що він очікує більшого падіння виробництва, ніж прогнозоване раніше скорочення в 2,2% ВВП. У першому кварталі поточного року ВВП знизився на 9,5% порівняно з аналогічним періодом 2008 року.
Серед 10 головних кроків виходу з рецесії Медведєв відзначив "перехід до суворого режиму збереження бюджетних ресурсів".
Цього року Росія вперше за 10 років зіштовхнеться із проблемою дефіциту бюджету, величина якого оцінюється в 7,4% ВВП. Покривати його планується за рахунок офіційних резервів. За прогнозами, що базуються на ціні нафти в $50 за барель в 2010 р., наступного року бюджетний дефіцит досягне 5% ВВП, у 2011 падіння валового внутрішнього продукту оцінюють на рівні 3%.
Медведєв солідарний в очікуваннях з Олексієм Кудріним, міністром фінансів РФ, який прогнозує, що криза протриває довше, ніж вважалося раніше. За прогнозами економіці прогнозували зростання на кінець 2009 року.
Глава російського фінансового відомства заявив, що більш низькі показники бюджетного дефіциту досяжні лише за умови перегляду всієї системи витрат держбюджету. "Перегляд витрат, перехід на націлені витрати і заощадження - ось ключові слова на наступні три роки", - сказав Кудрін.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас