Членам ОПЕК необхідно завершити узгодження видобутку і квот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Членам ОПЕК необхідно завершити узгодження видобутку і квот

Енергетика
150
Країнам-членам ОПЕК необхідно завершити скорочення видобутку нафти, щоб досягти повної відповідності встановленим квотам, оскільки вартість нафти поки ще не досягла бажаного рівня в $70-75 за барель, заявив президент організації та міністр нафти Анголи Хосе Марія Ботельо де Васконселос.
Підвищення цін останніми днями є "позитивним сигналом", однак, вони не надають "абсолютного порядку" для нафтовидобувних країн, наводить його слова агентство Bloomberg.
"Задоволення буде, коли ми досягнемо $70-75 за барель", - відзначив він.
До сьогодні відповідність видобутку встановленим квотам стоїть в діапазоні 79-83%. Президент ОПЕК назвав це прийнятним рівнем. Однак він додав, що організація продовжить закликати своїх членів до повного узгодження виробництва квотам.
Глава організації нафтових експортерів відзначив також наявність "деяких ознак" покращення "найбільш розвинених економік" світу, що викликає повільне підвищення вартості енергоресурсів.
Чергове засідання ОПЕК відбудеться 28 травня у Відні.
Країни-члени організації прийняли рішення скоротити видобуток нафти з 1 січня 2009 року на 4,2 млн барелів на добу порівняно з реальним рівнем видобутку у вересні, який становив 29,045 млн барелів на добу. Зараз 11 членів організації, на яких поширюється дія квот, виконали заплановане зменшення виробництва на 77%.
До ОПЕК входять 12 країн: Алжир, Ангола, Еквадор, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, ОАЕ і Венесуела.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас