Ринок може розвернутися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок може розвернутися

Фондовий ринок
359
У вівторок на українському фондовому ринку переважав песимізм
"Більша частина гравців побоюється корекції, тому купує акції досить обережно, намагаючись зафіксувати прибуток після ралі останніх місяців",- уважає аналітик інвестиційної компанії Phoenix Capital Андрій Нестерук.
У результаті індекс УБ просів на 3,84% - до 1077,49 пункту, а індекс ПФТС - на 2,47% - до 434,26 пункту. Обсяги торгів були на рівні попередніх торговельних сесій - сумарно близько 12 млн. грн.
За словами директора департаменту брокерських послуг інвестиційної компанії Dragon Capital Андрія Дмитренка, така динаміка українського ринку відображала негативні настрої на світових майданчиках, де фондові індекси падали на тлі новин про подальші випробування ядерних ракет у Північній Кореї, падінні цін на нафту і очікувань інвесторів, що вихід економіки США з рецесії буде тривалішим, ніж очікувалося раніше.
"На противагу таким очікуванням США опублікувала більш високий, ніж очікувалося, показник індексу споживчої впевненості за травень, що обумовило зростання американських індексів на 1,7-2,4% при відкритті. Але тому що це відбулося вже після закриття ринку в Україні, новина не знайшла свого відображення в котируваннях акцій українських компаній, але може стати основою зростання ринку в середу",- відзначив Дмитренко.
При цьому більшість емітентів у ПФТС торгувалися в червоній зоні із самого початку сесії. "Інвестори активно продавали акції банків і метпідприємств, що призвело до різкого зниження цін на папери Єнакіївського метзаводу (-5,92%), Ясиновського коксохіма (-9,68%) і "Райффайзен Банку Аваль" (-7,42%)",- відзначив Нестерук. Суттєво подешевшали також акції Концерну "Стірол" (-7,89%), але на незначних обсягах торгів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас