Заступник голови НБУ Савченко вважає не досягнутим рівноважний курс гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник голови НБУ Савченко вважає не досягнутим рівноважний курс гривні

Валюта
6713
Заступник голови Національного банку Олександр Савченко вважає, що рівноважний курс гривні усе ще не досягнутий. Про це він повідомив у ході четвертої банківської конференції "Управління ризиками роздрібного кредитування в Україні".
"Ми створимо передумови для знаходження рівноважного курсу гривні, що ще далеко не намацаний. Курс 7,62 (UAH/USD) усе ще є значним щодо інших країн", - сказав він.
Савченко зазначив, що для українських експортерів передевальвована гривня також невигідна, тому що хоча й приносить їм завищені прибутки в цей момент, однак не стимулює до технічного переобладнання й модернізації, що може призвести до негативних наслідків надалі.
"Коли гривня передевальвована, це теж погано для експортерів. Оптимальний ринковий курс буде підтримувати експортерів у тонусі", - сказав він.
При цьому заступник голови НБУ не уточнив, який курс він вважає рівноважним й оптимальним.
Як повідомляло агентство, 25 травня перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов заявив, що вважає курс гривні, який сформувався, збалансованим і спрогнозував його стабільність у найближчій перспективі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас