Washington Post: Влади США й Канади мають намір націоналізувати General Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Washington Post: Влади США й Канади мають намір націоналізувати General Motors

Казна та Політика
437
План порятунку американського автогіганту General Motors (GM), підготовлений адміністрацією президента Барака Обами, припускає націоналізацію компанії, пише Washington Post з посиланням на неназвані джерела.
За даними видання, у рамках цього плану влада США і Канади планує виділити на реструктуризацію GM ще $39 млрд. (США - $30 млрд., Канада - $9 млрд.) в обміну на одержання трьох чвертей акцій компанії. При цьому мажоритарним акціонером GM стане міністерство фінансів США, а ще одну третину акцій одержить трастовий фонд профспілки.
Таким чином, загальний обсяг фінансової допомоги наданої GM досягне $60 млрд., що стане найбільш значною сумою допомоги, яка виділялася одній компанії з початку поточної кризи, а сама реорганізація - однією з найбільш значних у корпоративній історії США.
При цьому, за даними видання, мінфін США не планує залишатися акціонером GM надовго і брати активну участь у діяльності компанії. У раді директорів не буде державних службовців, хоча уряд розраховує на контроль над призначенням низки його членів. При цьому Washington Post відзначає, що план порятунку автогіганту продовжує обговорюватися і його параметри можуть ще змінитися.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас