Міністр Саудівської Аравії: Світові ціни на нафту можуть знову вирости до 150 дол. за барель протягом 2-3 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр Саудівської Аравії: Світові ціни на нафту можуть знову вирости до 150 дол. за барель протягом 2-3 років

Енергетика
428
Світові ціни на нафту можуть протягом двох-трьох років знову злетіти до рекордних рівнів 2008 року (близько $150 за барель), якщо не будуть збільшені інвестиції в нові вуглеводні проекти, попереджає міністр нафти Саудівської Аравії Алі ан-Нуеймі, слова якого наводить The Financial Times.
Виступаючи на саміті міністрів енергетики країн "Групи восьми" у Римі, А. ан-Нуеймі закликав нафтовидобувні країни збільшувати фінансування нових проектів, щоб не допустити серйозного падіння видобутку в довгостроковій перспективі.
"Ми продовжуємо фокусуватися на довгострокових завданнях незалежно від волатильності поточних умов. Однак, якщо інші не почнуть також інвестувати в нові нафтові проекти, ми можемо протягом двох-трьох років побачити нове підвищення цін, подібне тому, якому ми були свідками в 2008 році, або ще сильніше", - відзначив він.
За його словами, інвестиції в нові проекти значно скоротилися через низькі ціни на нафту, слабкий попит, кредитну кризу і політику деяких держав щодо розвитку альтернативної енергетики.
Нафта у вівторок торгується вище $62 за барель на тлі позитивних статданих щодо динаміки споживчої довіри в США.
Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на липень на Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у вівторок виросла на $0,06 і склала $62,51 за барель. Це найвищий показник з листопада 2008 року.
На лондонській біржі ICE Futures вартість ф'ючерсів на липень на нафту Brent піднялася на $1,03 - до $61,24 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас