Росія найближчим часом розмістить 10 млрд дол. із золотовалютних резервів в облігації МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія найближчим часом розмістить 10 млрд дол. із золотовалютних резервів в облігації МВФ

317
Росія найближчим часом розмістить 10 млрд дол. із золотовалютних резервів в облігації Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив 2009 р. віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін на зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим. За словами міністра, розміщувати ці кошти буде Центральний банк РФ, передає радіостанція "Маяк". О.Кудрін підкреслив, що "надійність, ліквідність і можливість повернення цих коштів відповідають найнадійнішим ліквідним паперам, які є сьогодні на ринках". Глава російської держави підтримав цю пропозицію.
Нагадаємо, за підсумками зустрічі розділів держав і урядів країн - членів "групи двадцяти" в Лондоні 1-2 квітня 2009 р. Д.Медведєв доручив уряду РФ і Банку Росії представити пропозиції про можливість розміщення фінансових активів РФ в облігації МВФ.
У травні ц.р. заступник директора департаменту міжнародних фінансових відносин, державного боргу і державних фінансових активів Міністерства фінансів РФ Андрій Бокарєв висловив думку, що рішення про випуск облігацій МВФ раніше за осінь 2009 р. прийнято не буде. Він нагадав, що Росія і Китай виявляли цікавість до покупки даних цінних паперів. За словами А.Бокарєва, в даний час МВФ розглядає питання про те, якого роду будуть папери, про їх об'єм і ставки.
Відзначимо, мова йде про облігації, які МВФ збирається випустити для поповнення свого фонду допомоги країнам, постраждалим від кризи. Емісія облігацій - один зі способів збільшення резервів МВФ втричі (з нинішніх 250 млрд дол. до 750 млрд дол.), про яке лідери країн "великої двадцятки" (G20) домовилися 2 квітня ц.р. на саміті в Лондоні. Разом з облігаціями фонд планує збільшення внесків від членів фонду, а також двосторонні боргові зобов'язання (коли члени МВФ позичають фонду кошти, які той, у свою чергу, перепозичає країнам, що мають потребу).
Ідея випускати власні облігації з'явилася у МВФ набагато раніше - ще у 80-і роки минулого століття. Проте до цього часу жодного випуску цінних паперів від МВФ так і не було емітовано, не дивлячись на розроблені в ті ж далекі роки механізми і процедури. Передбачається, що облігації МВФ зможуть купувати держави-члени, а тримати ці цінні папери мають право центральні банки або інші держоргани, але ніяк не приватні особи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас