Опитування: Рецесія в США може завершитися наступного кварталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Рецесія в США може завершитися наступного кварталу

566
Рецесія в США, імовірно, завершиться в третьому кварталі цього року, уважають аналітики, опитані National Association for Business Economics (NABE), повідомило агентство Bloomberg. Проте, на думку експертів триваючі втрати ринку праці означають, що відновлення економіки буде більш слабким, ніж передбачалося раніше.
ВВП США почне зростати наступного кварталу, уважають 74% опитаних економістів. Очікування аналітиків змінилися порівняно з лютневим прогнозом, тепер очікується, що економічний підйом буде більш повільним, а безробіття більш високим в другому півріччі.
Урядові заходи щодо стимулювання економіки, а також дії Федеральної резервної системи (ФРС) США щодо розморожування кредитних ринків сприяють виведенню економіки із кризи. Незважаючи на те, що ситуація на ринку житла почала стабілізуватися, споживчі витрати будуть стримуватися триваючим скороченням робочих місць, відзначають економісти.
"З'являються сигнали стабілізації економіки, - говорить президент Macroeconomic Advisers Кріс Варварес. - Проте відновлення може виявитися значно повільнішим порівняно з минулими періодами підйому, що випливали за рецесією".
ВВП США знизиться на 1,8% у річнім вирахуванні в другому кварталі цього року і виросте на 0,7% у третьому кварталі, свідчать результати опитування.
У четвертому кварталі американська економіка збільшиться на 1,8%.
Споживчі витрати, згідно із прогнозом експертів, знизяться в 2009 році на 0,4% і підвищаться на 2,1% в 2010 році.
Основна частина аналітиків, що взяли участь в опитуванні NABE, відзначила, що заходи ФРС щодо підтримки кредитних ринків поліпшили ситуацію в цій сфері. При цьому половина респондентів уважає як і раніше важким залучення кредитів.
Продажі житла можуть досягти мінімальних рівнів до середини цього року, уважають 72% опитаних. На їхню думку, вартість будинків продовжить знижуватися в 2009 і 2010 роках.
Кількість робочих місць в американській економіці знизиться на 4,5 млн цього року, прогнозують аналітики, безробіття під кінець року досягне 9,8%. У той же час зростання кількості робочих місць наступного року дозволить скоротити рівень безробіття до 9,3%.
NABE проводила опитування в період з 27 квітня по 11 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас