Мінфін США буде мажоритарним акціонером General Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США буде мажоритарним акціонером General Motors

373
Міністерство фінансів США буде мажоритарним акціонером автовиробника General Motors (GM) за підсумками реорганізації. Уряди США і Канади будуть у сукупності володіти трьома чвертями капіталу нової компанії, пише газета The Washington Post з посиланням на інформовані джерела.
План реорганізації, розроблений під контролем адміністрації Барака Обами, передбачає кредит GM у розмірі $30 млрд на додачу до вже інвестованих $19,4 млрд. Канада готова надати близько $9 млрд в обмін на меншу частку в капіталі, за даними джерел WP. Поки всі дані попередні, суми можуть змінитися в ході переговорів.
Уперше GM звернулася за допомогою до уряду США восени минулого року. Держава надала компанії кредит на $13,4 млрд, однак уже в березні автовиробник попросив у міністерства фінансів країни ще $16,6 млрд.
У сумі на реорганізацію GM буде виділено близько $60 млрд, що робить програму допомоги автовиробникові однією з найбільших з початку економічної кризи і однією із найбільших реорганізацій компаній в історії США.
Завданням влади є швидка реорганізація GM під контролем уряду за прикладом Chrysler. Процедура банкрутства Chrysler, почата 30 квітня, як очікується, може завершитися вже цього тижня. На перетворення GM піде більше часу, зокрема через величезну кількість представництв корпорації за межами США - General Motors працює майже в 140 країнах.
Мінфін США не планує залишатися акціонером GM надовго і брати активну участь у діяльності компанії, пише газета The Wall Street Journal. У раді директорів не буде державних службовців, хоча уряд розраховує на контроль над призначенням його членів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас