АУБ закликає АМКУ рекомендувати міністерствам відмовитися від переказу рахунків держпідприємств і бюджетних платежів у держбанки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ закликає АМКУ рекомендувати міністерствам відмовитися від переказу рахунків держпідприємств і бюджетних платежів у держбанки

239
Асоціація українських банків закликає Антимонопольний комітет рекомендувати міністерствам і відомствам відмовитися від переказу рахунків державних підприємств і бюджетних платежів у державні банки.
Про це говориться в повідомленні АУБ.
"АУБ звернулася до АМКУ із проханням розглянути питання порушення органами влади законодавства щодо захисту економічної конкуренції за примусового переказу рахунків держпідприємств на обслуговування в держбанки", - говориться в повідомленні.
Асоціація також просить АМКУ рекомендувати органам влади припинити такі дії, що містять ознаки порушення конкурентного законодавства.
АУБ підкреслює, що має інформацію про доручення одного із заступників міністра з надзвичайних ситуаціях і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, яке адресовано керівникам управлінь міністерства і містить вимогу щодо переказу розрахунково-касового обслуговування, виплати зарплати та інших виплат у держбанки.
Також, за даними АУБ, міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський доручив керівникам держпідприємств, які курирує Мінтрансзв'язку, забезпечити переказ у повному обсязі їх активів у держбанки.
"Такі дії влади порушують Конституцію і законодавство України про захист економічної конкуренції... Вищевказані дії призводять до ситуації, коли банками з державною формою власності створюються умови, що ставлять їх у привілейоване становище щодо недержавних банків", - говориться в повідомленні.
АУБ розраховує на втручання АМКУ в цю ситуацію і на рішення відповідних проблемних питань.
Як повідомляло агентство, у березні АУБ закликав Президента Віктора Ющенко і Кабінет Міністрів не переказувати всі бюджетні платежі в держбанки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас