Луценко через суд домігся спростування від газети Bild — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко через суд домігся спростування від газети Bild

Кримінал
921
Прес-служба " Народної самооборони" поширила текст рішення Земельного суду Берліна (Німеччина) від 22.05.09, прийнятого за позовом сина Міністра внутрішніх справ Олександра Луценко до німецького видання Bild.
Згідно із цим рішенням, відповідач повинен опублікувати спростування, без вставок і недоглядів, терміново і без грошового стягнення із заявника, а також без гонорару для Інтернет-видання Bild.de.
При цьому слово "спростування" повинно бути виділене графічно і розташовуватися відповідно до статті, що оскаржується, розмір слова "спростування" повинен відповідати розміру і шрифту назви статті "Zu betrunken! Lh-kapit; nahm Minister nicht mit" ("Занадто п'яний! Капітан "Люфтганзи" не взяв Міністра на борт"); параметри розташування, так само як жирність шрифту, яким надруковано ім'я Заявника, повинні відповідати попередньому повідомленню, а також подаватися в безпосередньому зв'язку з ним, на випадок, якщо попереднє повідомлення більше не буде презентовано на відповідному до попереднього повідомлення місці.
У тексті спростування від Олександра Луценко говориться, що газета поширила неправдиві факти щодо нього. "Мене не змушували проходити тест на вміст алкоголю, а також я не був п'яний (не мав "3 промилі")", - констатує син Міністра.
Видатки за розгляд судової справи - 7000 євро - заявник і відповідач розділять нарівно.
Нагадаємо, на початку травня німецьке видання Bild повідомило, що українська делегація влаштувала бійку з поліцейськими в аеропорту Франкфурта-на-Майні. За інформацією видання, у бійці з Луценко і його 19-літнім сином, які були у стані алкогольного сп'яніння, травми одержали четверо поліцейських.
Також стверджувалося, що на сина Міністра надягли наручники і зафіксували вміст трьох промиль алкоголю в крові, а Міністрові вдалося уникнути тесту на алкоголь, пред'явивши дипломатичний паспорт.
Луценко-Молодший подав позов до суду, де заявив, що Bild опублікувала "неправильні факти".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас