Більшість фондових індексів Азії знижується на тлі ядерних випробувань у КНДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість фондових індексів Азії знижується на тлі ядерних випробувань у КНДР

Фондовий ринок
134
Більшість фондових майданчиків Азії відкрили торги у вівторок падінням на побоюваннях розширення ядерних випробувань у Північній Кореї, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific опустився з відкриття торгів на 0,2%.
Японський Nikkei знизився на 0,8%, південнокорейський Kospi - на 0,9%.
"Ядерні випробування в Північній Кореї стали для інвесторів перевіркою на відповідність реальності, - відзначив глава аналітичного відділу фінансових ринків LGT Capital Management Роджер Гроблі. - Акції в Азії дорогуваті".
КНДР заборонила судам з'являтися в районі західного узбережжя, що може свідчити про майбутній запуск ракети малої дальності, повідомило південнокорейське видання Yonhap News.
Імовірним часом запуску ще однієї північнокорейської ракети можуть бути вівторок або середа.
Рада безпеки ООН висловила серйозне невдоволення і засудила ядерне випробування, проведене КНДР.
Вартість акцій третього за розмірами світового виробника мобільних телефонів LG Electronics Inc. упала на 1,8% у Сеулі на побоюваннях подальших ядерних випробувань у Північній Кореї.
Ціна паперів гонконгського девелопера Sino Land Co. злетіла на 8,1%, тому що Citi поліпшив оцінку його акцій. Компанія запустила найбільший проект у сфері житлового будівництва в Гонконзі з початку 2009 року.
Котирування акцій найбільшого японського оператора стаціонарного телефонного зв'язку Nippon Telegraph & Telephone Corp. збільшилися на 2,1% на новинах про покупку компанією Pacific Crossing Ltd.
Другий за розмірами виробник напівпровідникового встаткування у світі Tokyo Electron Ltd. втратив 2,8% ринкової капіталізації.
Курс акцій третьої за розмірами судноплавної компанії Японії Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. підвищився на 1,3% завдяки збільшенню оцінки її акцій брокерами на очікуваннях відновлення вартості фрахту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас