Індекси в Європі виросли вперше за 3 дні слідом за акціями фармкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли вперше за 3 дні слідом за акціями фармкомпаній

Фондовий ринок
99
Європейські фондові індекси збільшилися за підсумками торгів у понеділок уперше за три торговельні сесії слідом за підвищенням котирувань акцій фармацевтичних компаній і виробників продуктів харчування, повідомляє агентство Bloomberg.
Негативний вплив на ринок зробили дані про менш значне, ніж очікувалося, зростання довіри бізнесменів Німеччини і перші випробування ядерної зброї Північною Кореєю за три роки.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 виросло до кінця торгів на 0,2% після падіння на 0,9% у ході дня. Французький CAC 40 додав 0,25%, а німецький DAX незначно - на 0,01% - знизився. Біржі Великобританії були закриті у зв'язку з банківськими канікулами.
"Швидше за все, ми побачимо, що на ринок досить скоро повернеться деяке зміцнення", - уважає глава портфельних інвестицій MEAG Munich Ergo KAG Хольгер Керцель.
"Складно точно уявити шляхи і швидкості, але навіть якщо ринки залишаються досить тендітними, найгірше вже позаду", - заявив керуючий женевської фірми Banque Syz & Co. Карім Бертоні.
Індекс довіри німецьких підприємців до економіки країни в травні виріс до 84,2 пункту порівняно з 83,7 пункту місяцем раніше, тоді як аналітики очікували більш значного збільшення - до 85 пунктів.
Вартість акцій Sanofi-Aventis піднялася на 1,6% на інформації про те, що французька фармкомпанія одержала від міністерства охорони здоров'я і соціальних послуг США замовлення на $190 млн на розробку вакцини проти свинячого грипу.
Папери іншого виробника ліків - Roche Holding подорожчали також на 1,6%. Ціна акцій найбільшого виробника продуктів харчування Nestle виросла на 1,4%.
Підіндекс Stoxx 600, у розрахунки якого входять компанії сфери охорони здоров'я, піднявся за підсумками торгів на 0,7%.
У той же час котирування акцій європейських автовиробників знизилися в понеділок.
Акції Porsche подешевшали на 3,1%. Офіційний представник компанії Альбрехт Балмер повідомив, що німецький автовиробник продовжує вести переговори з банками щодо залучення кредитів на 1,75 млрд євро. За його словами, раніше Porsche одержав від одного з банків кредит у розмірі 750 млн євро.
Раніше газета Handelsblatt повідомила, що в березні Porsche розширив кредитну лінію, отриману від Volkswagen, більш ніж на 700 млн євро. Porsche є мажоритарним акціонером Volkswagen.
Вартість акцій Volkswagen опустилася за день на 0,4%.
Ціна акцій Deutsche Bank знизилася на 1%. Німецький фінансовий регулятор почав розслідування можливих порушень найбільшого банку країни в сфері корпоративних цінних паперів.
Десять із сімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів у понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас