General Motors випрошує в уряду нові мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors випрошує в уряду нові мільярди

252
Американська General Motors обходиться уряду США усе дорожче. Вона одержала від уряду США черговий кредит - цього разу в розмірі $4 млрд. Тепер загальна сума притягнутих коштів становлять $19,4 млрд.
Сума кредиту виявилася, більшою, ніж очікувалося. Мінфін прогнозував, що GM запросить $2,5 млрд, але компанія заявила, що їй знадобиться на $1,4 млрд більше.
Держава виділяє автоконцерну гроші для подолання спаду продажів. В I кварталі доходи GM у порівнянні з I кварталом 2008 р. скоротилися на 47% до $22,4 млрд, збиток збільшився на 81% до $6 млрд.
Але кредити - тимчасові заходи, а на цьому тижні питання може бути вирішений радикально. Уряд рекомендував GM розробити план з виходу з кризи до 1 червня. Він повинен містити плани реструктуризації фінансів і виробництва. Якщо план буде схвалений, GM отримає додаткову фінансову підтримку, якщо немає – концерн змушений буде ініціювати процедуру банкрутства для тимчасового захисту від кредиторів. Головна проблема GM - відсутність домовленості з власниками облігацій на $27 млрд.
Нагадаємо, уряд США готовий стимулювати процедуру банкрутства вже на цьому тижні. Такий шлях дозволить GM отримати доступ до додаткової кредитної лінії в розмірі $30 млрд, відкритої державою. Уряд готовий встановити контроль над 50% обновленого GM і призначити своїх представників у його керівництво.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас