Медведєв: Падіння ВВП Росії в 2009 р буде глибшим, ніж очікувалося спочатку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Падіння ВВП Росії в 2009 р буде глибшим, ніж очікувалося спочатку

Казна та Політика
247
Падіння ВВП Росії в 2009 р буде глибшим, ніж очікувалося спочатку, заявив президент РФ Дмитро Медведєв на нараді з членами уряду щодо основних положень Бюджетного послання.
"У 2009 році ми очікуємо, на жаль, глибший порівняно з тими первісними прогнозами, які були, спад ВВП. Різке падіння державних доходів, викликане глобальною кризою, змусило нас відкоригувати бюджет на поточний рік", - сказав глава держави.
"Ми всі розуміємо, у якій складній ситуації перебуває країна, економіка. Глобальна економічна криза далека від завершення", - відзначив він.
При цьому президент підкреслив, що держава в 2009 році не знижує, а збільшує видатки. "Це, до речі, роблять й інші держави, які перебувають зараз у складному становищі, тобто, іншими словами, усі розвинені держави", - сказав Медведєв.
"Вперше за останні 10 років видатки будуть вищими за доходи. Дефіцит бюджету складе не менше 7% ВВП", - відзначив президент.
Офіційний прогноз Мінекономрозвитку щодо падіння ВВП РФ у 2009 році насьогодні становить 2,2%. Він був зроблений у січні. Однак результати першого кварталу, коли економіка впала на 9,5%, зробили цей прогноз нереальним.
Мінекономрозвитку внесе в уряд оновлений макроекономічний прогноз на 2009 рік у найближчі дні. Раніше глава міністерства Ельвіра Набіулліна говорила, що готуються різні варіанти прогнозу - песимістичні та оптимістичні. У різних сценаріях падіння російського ВВП у 2009 році може становити від 4% до 8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас