FT: Китай застряг в "доларовій пастці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Китай застряг в "доларовій пастці"

Валюта
13895
Державне управління валютного контролю Китаю продовжує купувати рекордні обсяги держоблігацій США, незважаючи на побоювання висловлювані Пекіном щодо колапсу долара, пише газета Financial Times...
Китай застряг в "доларовій пастці", відзначають і китайські, і західні аналітики і чиновники. У нього немає іншого вибору, крім як продовжити масовані уливання в американську економіку через покупку держпаперів, тому що в умовах світової кризи це єдиний великий ринок з достатньою ліквідністю, який відповідає розмаху китайських інвестицій.
Перші особи КНР, включаючи прем'єра Держради Веня Цзябао, неодноразово висловлювали стурбованість поточною політикою Сполучених Штатів, яка, на думку китайських чиновників, може призвести до обвалу долара і світової інфляції.
У березні прямі вкладення Китаю в цінні папери міністерства фінансів США збільшилися на $23,7 млрд - до нового рекорду в $768 млрд, згідно з попередніми даними американського уряду. Таким чином, Китай як і раніше зберігає за собою статус найбільшого кредитора США.
Точний склад держінвестицій Китаю є державною таємницею, однак, за оцінками різних джерел, частка доларових активів у них становить близько 70% при загальному обсязі $1,953 трлн. Китаю належить приблизно чверть зовнішнього держборгу США, за даними американського Мінфіну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас