Кожен п'ятий німець мріє залишити батьківщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий німець мріє залишити батьківщину

Казна та Політика
1827
Приблизно кожен п'ятий громадянин Німеччини прагнув би переїхати жити в іншу країну, у той час як більша частина населення ФРН цілком задоволена своєю батьківщиною і не хотіла б нікуди їхати. Такі результати опитування, проведеного інститутом вивчення суспільної думки Emnid, опубліковані газетою Die Welt
Проте, смаки в потенційних емігрантів досить різні. Більшість, що виявила бажання змінити місце проживання хотіла б переїхати в сусідню Швейцарію - 19 відсотків, у країну необмежених можливостей - США мріє виїхати 13 відсотків, а на улюблене місце відпочинку німців - Іспанію прагнуть поміняти місце проживання 9 відсотків респондентів.
Причому, ті учасники опитування, які назвали бажаною країною проживання Швейцарію, обґрунтували це тісними зв'язками альпійської конфедерації з Німеччиною. "У принципі, німці, що бажають залишити країну, шукають другу Німеччину", - коментує дані опитування директор інституту Emnid Клаус-Петер Шеппнер.
За даними агентства AFP, 73 відсотка опитаних уважають, що за минулі з моменту утворення ФРН 60 років, концепція соціальної ринкової економіки себе виправдала.
Через 20 років після падіння Берлінської стіни меншість (17 відсотків у західній частині, і 10 відсотків у східній) уважає, що на території колишнього НДР жилося б сьогодні краще, якби дотепер існували дві німецькі держави. Думки жителів східної і західної частин ФРН співпали і щодо того, що нинішні часи, не дивлячись на всі труднощі, не найгірші.
Приблизно кожен другий респондент уважає, що з економічної точки зору йому живеться сьогодні краще, ніж його батькам, коли ті були в його віці. У той же час сьогоднішнім дітям і підліткам 54 відсотка опитаних пророкують менш високий рівень життя, ніж зараз.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас