Великобританія відмовилася публікувати результати стрес-тесту банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія відмовилася публікувати результати стрес-тесту банків

237
Міністерство фінансів Великобританії відмовилося публікувати стрес-тести, проведені для комерційних банків країни, повідомляє агентство Bloomberg. У відповідь на запит агентства про результати тестів, мінфін заявив, що публікація може викликати нестабільність на фінансових ринках, після чого уряду доведеться вживати додаткових заходів щодо підтримки фінансової системи.
На початку травня результати аналогічних стрес-тестів були опубліковані в США. Вони показали, що американський банківський сектор потребує 74 мільярдів доларів додаткового капіталу для того, щоб пережити фінансову кризу. Банкам США дали шість місяців для того, щоб наростити капітал.
За останні півтора року британський уряд виділив більше 1,4 трильйона фунтів стерлінгів (2,2 трильйона доларів) для підтримки фінансової системи у вигляді прямих інвестицій, а також гарантій за кредитами. Зокрема, були повністю націоналізовані банки Northern Rock і Bradford & Bingley. Крім того, уряд придбав контрольні пакети акцій в Royal Bank of Scotland і Lloyds TSB. Чисті збитки найбільших банків в 2008 році склали кілька десятків мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас