Венесуела: Світові нафтосховища переповнені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела: Світові нафтосховища переповнені

Енергетика
734
Міністр нафти Венесуели Рафаель Рамірес заявив, що світові склади нафти переповнені, і це "поганий знак" напередодні зустрічі країн-учасниць ОПЕК.
Він відмовився повідомити, чи буде його країна підтримувати скорочення видобутку нафти на зустрічі картелю наступного тижня, передає Reuters.
"Запаси нафти в споживачів дуже високі, і це поганий знак", - заявив Рамірез журналістам під час візиту до столиці Еквадору місто Кіто.
Аналітики вважають малоймовірним, що ОПЕК вирішить скоротити видобуток на зустрічі в четвер 28 травня у Відні, тому що світові ціни знову почали відновлюватися.
Президент Венесуели Уго Чавес говорив, що він тішиться відновленню світових цін на нафту за останні тижні. На його думку, вони прагнуть до рівнів 2007 року, коли середня ціна за барель становила близько $70.
Минулого тижня ціни на "чорне золото" виросли вище $60 за барель, тому що сигнали щодо поліпшення світової економічної ситуації воскресили надії на зростання попиту на сировину. В 2008 році економічна криза призвела до падіння ціни на нафту з рекордних майже $150.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас