Ющенко: Бюджетна політика Кабміну - найголовніше завдання сьогодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Бюджетна політика Кабміну - найголовніше завдання сьогодні

Казна та Політика
174
Найголовніше завдання на цей момент - це бюджетна політика уряду. Про це Президент України Віктор Ющенко заявив в ефірі "Свобода на Інтері".
"Найголовныше завдання на цей момент - це бюджетна політика уряду. У нас немає продуманого макроекономічного сценарію на 2009 р. Ми не знаємо, яка ефективна інфляція", - сказав глава держави.
За його словами, останні 8 міс. були великі проблеми в організації платіжного балансу України.
" У нас повинен бути баланс між експортом та імпортом, - продовжив Президент.- За останні 3-4 місяця ми виправили ситуацію, гривня звільнилася від тиску. Економічні, платіжні, торговельні баланси в Україні перебувають у більш-менш керованому напрямку. Ніяких загроз для створення умов неплатоспроможності уряду немає. В уряді ключова проблема - це дефіцит", - відзначив Президент.
Раніше Верховна Рада зажадала від уряду звіту щодо виконання держбюджету на 2009 р. за І квартал.
У свою чергу Віктор Ющенко 12 травня ц. р. підписав указ, яким зобов'язав уряд відкрити інформацію щодо ситуації в бюджетній сфері.
За інформацією Секретаріату Президента, недовиконання дохідної частини загального фонду держбюджету в I кварталі 2009 р. склало 937 млн грн, а видаткової частини загального фонду - 1 млрд грн, зокрема 387 млн грн по захищених статтях бюджету.
Відзначимо, що 13 травня ц. р. прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що другий транш кредиту МВФ буде спрямований на покриття дефіциту держбюджету. Глава уряду нагадала, що всі видатки бюджету контролюються Рахунковою палатою.
У той же час 6 травня ц. р. прем'єр-міністр заявляла, що держбюджет України за 4 місяця 2009 р. перевиконаний "майже на 4%". Вона уточнила, що при цьому за квітень ц. р. перевиконання склало 10,7%, зокрема за загальним фондом - на 5,7%, за спеціальним фондом - на 33,5%.
Нагадаємо, виконання держбюджету в I кварталі 2009 р., за оперативним даними Держказначейства, склало 101,3% від плану. З них 34,4 млрд грн надійшло в загальний фонд держбюджету, 9,4 млрд грн - у спеціальний фонд. Надходження до місцевих бюджетів склали 13 млрд 276 млн грн. При цьому кредити Мінфіну місцевим бюджетам для виконання своїх функцій збільшилися порівняно з аналогічним періодом минулого року з 1 млрд 075 млн грн до 4 млрд 616 млн грн. У березні ц. р. Надходження до держбюджету склали 17,9 млрд грн, що становить 102,2% від планового показника. При цьому в загальний фонд держбюджету надійшло 12,8 млрдгрн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас