Кабмін ускладнив порядок нарахування населенню субсидій для відшкодування видатків на оплату ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ускладнив порядок нарахування населенню субсидій для відшкодування видатків на оплату ЖКП

Енергетика
741
Кабінет міністрів України посилив порядок нарахування населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП), придбання зрідженого газу, твердого і рідкого грубного побутового палива.
Як повідомляє прес-служба Міністерства праці та соціальної політики України з посиланням на слова міністра праці Людмили Денисової, субсидії не будуть призначатися при виявленні під час обстеження незадекларованих джерел існування сім'ї. А також, якщо протягом року з моменту звернення за субсидією купувалися речі тривалого користування на суму, що перевищує 10 прожиткових мінімумів (на 1 січня 2009 р. прожитковий мінімум становив 669 грн. – ред.) для сім'ї (зареєстрованих у житловому приміщенні осіб).
"Крім того, підсилюється контроль над сплатою одержувачами субсидій обов'язкової частки плати за житлово-комунальні послуги", - відзначила Л. Денисова. "Мінпраці ініціювало розробку даного документа з метою посилення адресності житлових субсидій, направлення цієї державної допомоги сім'ям, які її найбільше потребують", - сказала міністр.
На її думку, внесені зміни конкретизують обставини, за яких можливе призначення субсидій. "У кожному випадку буде забезпечуватися індивідуальний підхід, оскільки відтепер субсидія буде призначатися на збільшену поверх норми площу житла лише на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов сім'ї", - сказано в повідомленні прес-служби Мінпраці.
Також уніфікуються підходи до визначення права громадян на призначення державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям і житлових субсидій. При цьому суттєво підсилюється соціальний захист саме незахищених верств населення. Наприклад, перелік осіб, яким за відсутності трудових відносин субсидія призначається на загальних підставах, доповнений повнолітніми дітьми, які продовжують навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, особами, які здійснюють догляд за інвалідами в результаті психічного розладу, і фізособами, які надають соціальні послуги.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас