Банк Японії покращив оцінку економіки, зберіг ставку без змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії покращив оцінку економіки, зберіг ставку без змін

Казна та Політика
136
Банк Японії в п'ятницю констатував, що економіка країни пройшла нижню точку і що в ній спостерігаються ознаки поліпшення, він також прийняв рішення зберегти процентну ставку на незмінному рівні 0,1%, повідомило агентство Bloomberg.
Таким чином, ЦБ уперше майже за три роки поліпшив оцінку економічної ситуації.
"Темпи погіршення економічної ситуації, швидше за все, поступово знизяться, що приведе до вирівнювання економіки", - говориться в заяві за підсумками засідання ради директорів японського центробанку.
Банк також прийняв рішення приймати в заставу облігації іноземних держав, номіновані в іноземній валюті, для розширення програм уливання ліквідності у фінансовий сектор і, опосередковано, у реальну економіку країни.
"Економічні умови продовжують погіршуватися, але експорт і виробництво почали вирівнюватися", - відзначається в прес-релізі Банку Японії. Раніше заявлялося, що економічна ситуація в країні "суттєво погіршилася".
Промислове виробництво та експорт Японії почали стабілізуватися до кінця першого кварталу, незважаючи на падіння ВВП у січні-березні на 15,2% у річному вираженні, що стало максимальним зниженням з 1955 року, коли кабінет міністрів Японії почав відслідковувати цей показник.
Міністр фінансів Японії Каору Йосано заявив на цьому тижні, що дані про ВВП можуть говорити про те, що "найгірше вже позаду, але для виводу економіки на підвищувальний тренд будуть потрібні зусилля".
Банк Японії опублікує докладну оцінку економічної ситуації в країні 25 травня.
"Економіка Японії, імовірно, повернеться до циклічної підвищувальної тенденції ближче під кінець року, - вважає головний аналітик ринку активів з фіксованою прибутковістю Mitsubishi UFJ Securities CO. Дзюн Ісії. - Однак це буде поліпшення уздовж L-подібної кривої, а не повноцінне відновлення, тому що видатки споживачів і компаній залишаться зниженими".
Голова Банку Японії Масаакі Сіракава та інші представники ЦБ навряд чи будуть надалі збільшувати обсяг програми викупу корпоративних і державних облігацій у банків, незважаючи на загрозу дефляції, відзначають експерти.
"Підвищення оцінки економічної ситуації лише підтвердило те, що показали нам останні дані, що просигналізували про проходження економікою нижньої точки", - відзначив головний економіст Totan Research Institute Ltd. Ідзуру Като.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас