Проблемні банки: хроніка подій (21 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (21 травня)

Казна та Політика
5797
Найпоширеніший спосіб зняти кошти з депозиту в банку з тимчасовою адміністрацією - знайти позичальника, який виплачує банку кредит, і продати йому вклад зі знижкою. Знайти прийнятний варіант обміну можна, скориставшись послугами спеціалізованих посередників, приміром, Української біржі депозитів, Кредитно-депозитної біржі або будь-яким іншим інтернет-ресурсом, який "зводить" позичальників і вкладників.
Банк Надра
Банк "Надра" не надає своїм клієнтам можливості проводити залік коштів з депозиту в рахунок погашення кредиту іншої людини. "Наш банк не пропонує такої послуги. Погасити кредит ви можете тільки своїм депозитом, відкритим у банку "Надра", - говорить співробітник контакт-центру банку. Переоформити кредит третьої особи на себе також не можна. Втім, незважаючи на таку заборону, домовитися з банком "Надра" все-таки можна. "Офіційно вони не дозволяють робити взаємозалік кредитів і депозитів, так як їм вигідніше, щоб по кредиту платили "живими" грішми, але варіанти існують. Я не стверджую, що обміняти депозит на кредит можна в будь-якому відділенні, але домовитися з ними можна", - розповів один з фінансових брокерів, який займається обміном депозитів.
Пропозицій як на продаж, так і на покупку вкладів банку "Надра" величезна кількість. Наприклад, на сайті Української біржі депозитів виставлено на продаж 540 вкладів, на покупку депозиту подано 730 заявок. Розмір дисконтів по депозитах у банку "Надра" коливається від 15% до 50%.
Банк Київ
Асортименти вкладів банку "Київ", виставлених на продаж, трохи скромніші, ніж у банку "Надра" - 130 пропозицій. Охочих придбати вклад усього 35 людей. Більшість пропозицій стандартна: "Куплю/продам депозит з дисконтом". Іноді попадаються оголошення щодо обміну коштів на автомобіль або квартиру. "Продам депозит або обміняю на квартиру. Сума депозиту - 120 тисяч гривень і 7 тисяч доларів", - говориться в одному з оголошенні.
Укрпромбанк
Банк підходить до кожного випадку індивідуально. Теоретично, погасити кредит чужим депозитом можна, але таке рішення приймається в головному офісі. "Якщо ви знайшли партнера, то підходьте у відділення з договорами, напишіть заяву. У нас індивідуальний підхід до кожного випадку", - говорить співробітниця фінустанови.
Охочих продати депозит в Укрпромбанку більше, ніж тих, хто міг би його купити. Віддадуть свій вклад 450 клієнтів з дисконтом від 15% до 40%, а от придбати депозит на погашення кредиту зі знижкою від 30% до 50% згодні 293 людини.
Родовід Банк
Як і в Укрпромбанку, у Родовід Банку до питання взаємозаліку кредитів і депозитів підходять індивідуально. "Кожна заява розглядається індивідуально. Головне, щоб строк депозиту не минув до 16 березня (дати введення тимчасової адміністрації)", - пояснює співробітник контакт-центру. Щоб зробити обмін, позичальникові і вкладникові потрібно написати відповідну заяву.
На сайті Української біржі депозитів розміщено більше 160 пропозицій із продажу вкладів Родовід Банку, на покупку - 127 оголошень. "Продам депозит 100 тисяч гривень із дисконтом 20% або обміняю з моєю доплатою на земельну ділянку в Києві (Осокорки) або в іншому місці, до 2500 доларів за сотку", - говорить одне з оголошень. Середній дисконт по гривневих депозитах становить 20-30%, а по валютному вкладі можна втратити до половини всієї суми.
Клієнти більш дрібних банків не такі активні. Кошти в банку "БІГ Енергія" готові продати 28 вкладників, у Трансбанку, Західінкомбанку і БРР по 10, у банку "Європейський" - 13 людей, банку "Причорномор'я" - 6, банку "Арма" - 3, у банку "Національний кредит" усього 1 вкладник. Активності вкладників Одеса-Банку, банків "Дністер" і "Національний стандарт" взагалі не спостерігається.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карток можна зняти 1000 грн., з пенсійних карток - 500 грн.
***** Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
****** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсотки за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень по вкладах не більше 5 тис. грн.
******* Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн.
******** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
********* Тільки зарплата і пенсія.
********** Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас