Митний союз Казахстану, Білорусії і РФ почне працювати з січня 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митний союз Казахстану, Білорусії і РФ почне працювати з січня 2010р

254
Митний союз, створюваний у рамках ЄврАзЕС Казахстаном, Росією і Білорусією, почне діяти із січня 2010 року, впевнений прем'єр-міністр Білорусії Сергій Сидорський.
"З Росією Білорусія уніфікувала більше 90% митних документів, близько 60% казахстанська сторона має з Росією. Таїр Мансуров (генсек ЄврАзЕС - ІФ) проінформував мене про те, що казахстанська сторона найближчим часом вийде на уніфікацію з Росією близько 80-88% документів. Усе це вселяє впевненість у тому, що ми реально до 1 січня 2010 року вийдемо на єдиний митний простір", - сказав він журналістам після завершення казахстансько-білоруського бізнес-форуму в Астані в четвер.
Білоруський прем'єр висловив побажання, "щоб по окремих товарних групах було якнайбільше довіри до товарів, які вільно переміщаються на ринках СНД". "Для цього, я думаю, у рамках ЄврАзЕС політична воля голів держав є", - сказав він.
Разом з тим він відзначив, що "багато національних обмежень нам доведеться підсунути для того, щоб максимально активізувати ринки наших держав". "До цього повинні бути всі готові, світова фінансова криза сьогодні до цього сподвигає", - підкреслив С.Сидорський.
Раніше з посиланням на повідомлення прес-служби президента Казахстану за підсумками зустрічі Нурсултана Назарбаєва і генерального секретаря ЄврАзЕС Таїра Мансурова повідомлялося, що митний союз Казахстану, Білорусії і Росії почне працювати в першому півріччі 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас