АМКУ прийме рішення щодо питання монопольного статусу мобільних операторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ прийме рішення щодо питання монопольного статусу мобільних операторів

613
Антимонопольний комітет України (АМКУ) на засіданні в понеділок, 25 травня, має намір прийняти остаточне рішення щодо питання про визначення монопольного статусу мобільних операторів на ринку, повідомив виконувач обов'язків голови АМКУ Олександр Мельниченко.
За його словами, це дозволить обґрунтовано підійти до вирішення питання про справедливість тарифів мобільних операторів, зокрема, ставки інтерконнекта.
О.Мельниченко нагадав, що АМКУ розраховував на те, що оператори ринку самостійно, за участю Національної комісії регулювання зв'язку досягнуть компромісу щодо цього питання. Однак, про таку домовленість комітету поки не відомо, додав він.
В. о. голови АМКУ відзначив, що для остаточного регулювання проблеми, комітет розробив поправки до законодавства про розмежування повноважень державних органів у сфері природних монополій і в галузі зв'язку.
За його словами, цей законопроект 20 травня схвалив Кабінет міністрів.
Згідно з поправками, органами-регуляторам природних монополій пропонується надати повноваження визначати конкретних суб'єктів природних монополій. НКРЗ, зокрема, одержить повноваження здійснити дослідження ринків у сфері телекомунікаційних послуг і визначити компанії з істотною ринковою часткою, пояснив О.Мельниченко.
"Цей інструментарій дозволить НКРЗ ефективно врегулювати конфлікт між мобільними операторами щодо розміру оплати за завершення з'єднання (інтерконнект – ред.)", - сказав в.о. голови АМКУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас