Google відмовився від купівлі газетної компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відмовився від купівлі газетної компанії

191
Google розглянув можливості придбання газетної компанії і використання свого некомерційного підрозділу для підтримки новинних організацій, метою яких не є одержання прибутку, але прийняв рішення поки відмовитися від подібних інвестицій, заявив голова компанії Ерік Шмідт в інтерв'ю газеті Financial Times.
До цього експерти припускали, що Google може витратити частину своїх грошових резервів на підтримку таких проблемних брендів, як New York Times, які переживають лихоліття через високий борговий тягар і зниження рекламних доходів.
Компанія вивчила питання придбання газети або іншого новинного видання, але прийняла рішення "не перетинати вододіл між технологією і контентом". Замість цього Google продовжить співробітництво з Washington Post, а також іншими ЗМІ і видавництвами, спрямоване на вдосконалювання їх сайтів з погляду онлайн-реклами.
Усі медіа-компанії, які Google хотів і міг би придбати, або занадто дорого коштують, або мають величезні борги, відзначив СЕО.
Е.Шмідт є членом консультативної групи президента США Барака Обами з питань економіки, а останнім часом склалася думка про те, що він може балотуватися на посаду губернатора штату Каліфорнія. Однак гендиректор Google поспішив спростувати ці чутки.
"Можу вас запевнити, я не планую займатися політикою. Після Google іншого життя нема", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас