Рада подолала вето на зниження штрафу за порушення строків сплати пенсійних внесків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада подолала вето на зниження штрафу за порушення строків сплати пенсійних внесків

Казна та Політика
1981
Верховна Рада подолала вето Президента Віктора Ющенка на закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо погашення заборгованості перед Пенсійним фондом", що передбачав зниження штрафу за порушення строків сплати пенсійних внесків.
За подолання вето проголосувало 396 депутатів при мінімально необхідних 300.
Рада не підтримала пропозиції Ющенка до закону.
Як повідомляло агентство, наприкінці березня Ющенко ветував прийнятий Радою 5 березня закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо погашення заборгованості перед Пенсійним фондом", що передбачав зниження штрафу за порушення строків сплати пенсійних внесків.
Ющенко вважав, що в умовах дотування бюджету ПФ державою набрання чинності даного закону могло б спричинити несвоєчасні виплати пенсій громадянам.
Президент підкреслював, що така ситуація є неприпустимою, тому що дані виплати для значного числа пенсіонерів є єдиним джерелом існування.
Рада 5 березня 332 голосами прийняла в цілому закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо погашення заборгованості перед Пенсійним фондом", що передбачав зниження штрафу за порушення строків сплати пенсійних внесків.
Зокрема, Рада встановила штраф у розмірі 10% не сплачених вчасно сум за несплату або несвоєчасну сплату страховиками внесків, у тому числі донарахованих страховиком або територіальним органом Пенсійного фонду.
Раніше законодавство передбачало штраф у розмірі 10% не сплачених вчасно зазначених сум у випадку затримки їх сплати в термін до 30 календарних днів включно; 20% - до 90 календарних днів включно; 50% - більше 90 календарних днів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас