Мінфін України поки не бачить причин для перегляду держбюджету-2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України поки не бачить причин для перегляду держбюджету-2009

Казна та Політика
206
Міністерство фінансів України не бачить причин для перегляду державного бюджету на 2009 рік найближчим часом, однак пропонує внести зміни в документ у липні, заявив виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський.
"На сьогоднішній день у нас немає причин вносити зміни в держбюджет за результатами першого кварталу", – сказав він в ефірі "5 каналу" увечері в середу.
"Є досить великий ризик. Який би збалансований бюджет і пропозиції до бюджету ми зараз не подали, на жаль, маємо можливість одержати з Верховної Ради зовсім протилежні рішення. І ту складну ситуацію, яка зараз є, ми могли б зовсім розбалансувати", - додав Уманський.
Як повідомлялося, доходи держбюджету на 2009 рік затверджені (з урахуванням змін) у розмірі 238,9 млрд грн, видатки – 267,4 млрд грн, у тому числі по загальному фонду – 183,7 млрд грн і 193,4 млрд грн відповідно. Граничний розмір дефіциту держбюджету визначено на рівні 31,2 млрд грн, у тому числі загального фонду – 9,2 млрд грн.
В. о. міністра визнав нереалістичність держбюджету, але вважає, що підготовка якісного законопроекту можлива лише за підсумками другого кварталу: дефіцит держбюджету цього року очікується на рівні близько 4% від ВВП.
"Додатково нам потрібно буде знайти для збалансування приблизно 10 млрд грн", - сказав він.
У зв'язку із цим Уманський відзначив, що перспектива прийняття поправок до держбюджету залежить від наявності політичної волі парламенту в питанні скорочення соціальних виплат: бюджет повинен стати більш збалансованим за рахунок скорочення видаткової частини.
В. о. міністра пояснив, що в даних економічних реаліях недоцільно нарощувати податковий тиск на економіку, оскільки результатом стане тінізація бізнесу.
Відносно курсових перспектив Уманський висловив думку, що стабільність курсу гривні буде забезпечена. Разом з тим він вважає, що в поточних умовах некоректно давати рекомендації, у якій валюті зберігати заощадження.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко радить населенню і підприємцям продавати долари, оскільки гривня починає зміцнюватися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас