Грінспен: Банки США все ще потребують великих сум додкапіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Банки США все ще потребують великих сум додкапіталу

Казна та Політика
284
Фінансова криза в США ще не завершилася, незважаючи на різке зниження вартості кредитування, і американським банкам необхідно залучити великі суми грошей, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на думку колишнього голови Федерального резерву Алана Грінспена.
"У комерційній банківській системі Сполучених Штатів зберігається дуже велика потреба в капіталі, і її потрібно буде забезпечити", - заявив Грінспен.
Також колишній голова ЦБ відзначив можливість ще однієї іпотечної кризи через тривалий обвал вартості житла.
Нестача капіталу в банківському секторі США, на думку Грінспена, значно більша, ніж дефіцит, виявлений під час урядових стрес-тестів 19 найбільших банків.
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер оголосив у середу, що десять банків, яким за підсумками стрес-тестів було рекомендовано залучити близько $75 млрд, після опублікування результатів перевірки вже здійснили додемісії на $56 млрд. У тому числі Bank of America розмістив нові акції на $13,5 млрд.
Дефіцит банківського капіталу може утруднити кредитування споживачів і компаній і сповільнити відновлення економіки, вважає Грінспен. При цьому тривале падіння вартості житла ставить мільйони позичальників на грань дефолту по іпотечних кредитах.
"Ми стоїмо на краю, і я буду дуже стурбований, якщо ця проблема не розв'яжеться в якнайшвидшому часі", - сказав Грінспен.
У загальному і цілому, ситуація в економіці і на фінансових ринках безумовно покращилася, відзначив колишній голова ФРС.
"Якщо більше не буде кардинальної зміни тенденцій, то в історії залишиться той факт, що до травня 2009 року ми пройшли найгірший період кризи", - вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас