Тимошенко: Відновлення економіки України почнеться через 3-4 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Відновлення економіки України почнеться через 3-4 місяці

Казна та Політика
1065
Прем'єр України Юлія Тимошенко прогнозує початок відновлення зростання економіки країни через три-чотири місяці.
"Ще три-чотири місяці, дай Боже, щоб ми закріпилися на позиції стабільності, не падали, (щоб) закріпилася гривня. Після цього крок за кроком почнеться підйом і стабілізація ситуації", - сказала вона на відкритому засіданні уряду в Києві в четвер, присвяченому вирішенню проблем малого і середнього бізнесу.
"Але потрібно працювати, а в парламенті - не все нормально, і у владі теж", - додала Тимошенко.
Характеризуючи ситуацію в банківській сфері, вона повідомила, що близько 20 банків сьогодні або припинили виплати, або платять із великими затримками. У той же час прем'єр повідомила, що уряд разом з Нацбанком намітив стратегію підтримки банківської системи.
Як повідомлялося, падіння промислового виробництва в Україні за підсумками січня-квітня 2009 року склало 31,8% у порівнянні з 3,1% за минулий рік.
Держкомстат і уряд поки не оголошували динаміку ВВП цього року. У четвертому кварталі 2008 року його падіння склало 8% у порівнянні зі зростанням на 6,2-6,4% у перші три квартали.
Уряд поки офіційно не переглядав свій прогноз зростання ВВП на поточний рік на рівні 0,4%, хоча більшість експертів прогнозують його зниження на 8-10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас