Bank of America хоче повернути США 45 млрд дол. до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America хоче повернути США 45 млрд дол. до кінця року

Казна та Політика
464
Bank of America хотів би повернути США отримані банком під час гострої фази кризи $45 млрд уже до кінця року, скориставшись успішним залученням капіталу з ринку, повідомляє Financial Times з посиланням на свої джерела.
Банк може залучити з ринку до кінця вересня $35 млрд нових коштів. Бажання Bank of America, якому за підсумками стрес-тесту було запропоновано залучити найбільший обсяг коштів, повернути гроші раніше терміну може здивувати ринок, відзначає газета.
Bank of America Corp. - найбільший за активами банк США. З початку травня він уже залучив близько $13,5 млрд за рахунок розміщення звичайних акцій, продав за $7,3 млрд частку в China Construction Bank. Bank of America може одержати $35 млрд за рахунок продажу додаткових непрофільних активів, конвертації привілейованих акцій, що належать приватним інвесторам, у звичайні, а також нагромадження капіталу за рахунок прибутку.
Влада США має намір сама вирішувати, коли вона буде дозволяти банкам повертати кошти, отримані в рамках державної програми з підтримки фінансової системи Troubled Asset Relief Program (TARP). Програма TARP обсягом $700 млрд була негайно схвалена торік Конгресом після краху банку Lehman Brothers.
На цьому тижні Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co, Morgan Stanley висловили готовність повернути в цілому $45 млрд, які вони одержали в жовтні за програмою TARP.
Банки зацікавлені розплатитися по кредитах, тому що хотіли б вийти з-під уведених державою для банків, що одержують допомогу, обмежень, пов'язаних з компенсаціями керівництву та найманням нових співробітників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас