Влада Венесуели націоналізувала 35 нафтосервісних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Венесуели націоналізувала 35 нафтосервісних компаній

Казна та Політика
225
Влада Венесуели націоналізувала 35 компаній-підрядників, що забезпечували процес нафтовидобутку в штаті Зулія, у районі нафтопромислів, розташованих поблизу від озера Маракайбо, передає Associated Press.
Компанії передані під контроль державного нафтогазового монополіста Венесуели - компанії Petroleos de Venezuela SA (PDVSA).
Націоналізовані компанії виконували найрізноманітніші види діяльності, починаючи з керування суднами, поромами, складами і закінчуючи безпосередньо нафто- і газовидобутком.
Раніше повідомлялося, що через падіння світових цін на нафту венесуельська держкомпанія Petroleos de Venezuela повинна скоротити свої видатки на 40%. Для цього компанія мала намір припинити використовувати послуги приватних компаній-підрядників, які виставляли ціни, неприйнятні для PDVSA. Пізніше парламент Венесуели ухвалив рішення, згідно з яким уряд країни може взяти під державний контроль і націоналізувати кілька нафтосервісних компаній.
Petroleos de Venezuela S.A - державна нафтогазова компанія, яка має монопольне право на видобуток нафти і природного газу на континентальному та морському шельфах Венесуели.
Доведені запаси природного газу Венесуели становлять 4,1 трлн куб. м - друге місце в Західній півкулі після США. На території Венесуели щорічно добувається близько 30 млрд куб. м газу (в основному нафтового попутного).
Доведені запаси нафти країни становлять 11,2 млрд т (7% світових запасів). Найбільші родовища країни - Маракайбо, Фалкон, Орієнтал і Апуре. Найбільшим імпортером венесуельської нафти є США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас