Проблемні банки: хроніка подій (20 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (20 травня)

5958
Газета "Дело" з'ясувала, у яких банках з тимчасовою адміністрацією приймають платежі за комунальні послуги і як швидко фінустанови проводять такі трансакції
"Надра"
У колл-центрі банку "Надра" кореспондента запевнили, що комунальні платежі проводяться вже наступного дня після оплати. "Саме ці платежі проходять без затримок наступного дня, а комісію ми за такі операції зараз не беремо", - повідомила дівчина.
"Київ"
Комісію за оплату комунальних послуг банк "Київ" стягує в розмірі 1 гривня за кожну платіжку. "У вас, швидше за все, буде 3 платіжки: квартира, телефон і кабельне телебачення. Додайте до загальної суми 3 гривні - от скільки ви заплатите. Зате платежі дійдуть вчасно (наступного дня після оплати), і в черзі стояти не будете", - запевняє співробітниця банку.
Укрпромбанк
Укропромбанк візьме комісію в тому випадку, якщо клієнт буде платити готівкою. За кожний переказ доведеться заплатити 2 гривні. "Якщо у вас є наша платіжна картка, тоді оплата комунальних платежів буде безкоштовною", - пояснила співробітниця фінустанови. Платежі йдуть наступного дня. "Ми не затримуємо оплату комунальних послуг, гроші підуть наступного дня. Але зверніть увагу, що каса, що приймає такі платежі, працює до 16.00", - попередила дівчина.
Західінкомбанк, "Родовід" і "Дністер"
Західінкомбанк, Родовід Банк і банк "Дністер" не беруть ніяких комісій за оплату комунальних послуг. "Усі комунальні платежі ми приймаємо безкоштовно, тому що в нас є договори із цими контрагентами", - пояснили в київській філії Західінкомбанку. Таку ж відповідь дали у відділеннях банків "Родовід" і "Дністер".
У Західінкомбанку гроші підуть наступного дня після оплати. А "Родовід" відправляє платіжки ввечері після 16.30, коли закривається каса. У банку "Дністер" повідомили, що відправляють платежі за "комуналку" у день оплати.
"БІГ Енергія" і "Національний стандарт"
Банки "БІГ Енергія" і "Національний стандарт" не приймають і не проводять ніяких платежів. "Поки тимчасовий адміністратор не розібрався із ситуацією, ми нічого не проводимо. Можливо, щось зміниться через тиждень або два", - сказала касир банку "Національний стандарт".
"Національний кредит"
Банк "Національний кредит" проводить оплату всіх платежів, у тому числі й комунальних. "Якщо ви встигнете зайти до нас до обіду, то платіж відправимо сьогодні. Інші будемо проводити наступного дня", - пояснила співробітниця банку. "Національний кредит" не бере комісій за такі платежі.
БРР
Банк регіонального розвитку відправляє комунальні платежі на третій день. З переваг можна відзначити, що в БРР - усі комунальні платежі проводяться безкоштовно.
"Арма"
Офіційно банк "Арма" приймає комунальні платежі, але самі ж співробітники банку відговорюють клієнтів від цього. "Краще не платіть поки через нас. Зараз такі затримки, що можуть відключити телефон", - сказала по секрету одна зі співробітниць фінустанови.
Трансбанк
Трансбанк проводить оплату за квартиру, телефон і телебачення безкоштовно, а платежі обіцяє провести наступного дня. Втім працівник банку попереджає, що далеко не всі призначення платежів проходять швидко. "Багато клієнтів пишуть заяви, тому що платежі затримуються або не доходять. Але це не стосується комунальних послуг. З ними поки проблем не було", - повідомила співробітниця цієї фінустанови.
З'ясувати умови прийому комунальних платежів у банках "Європейський", "Причорномор'я" і Одеса-Банку не вдалося. За телефонами колл-центрів і відділень учора ніхто не відповів.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карток можна зняти 1000 грн., з пенсійних карток - 500 грн.
***** Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
****** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсотки за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень по вкладах не більше 5 тис. грн.
******* Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн.
******** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
********* Тільки зарплата і пенсія.
********** Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас