Росія відмовила Україні в кредиті на 5 мільярдів дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відмовила Україні в кредиті на 5 мільярдів дол.

Кредит&Депозит
2619
Росія прийняла рішення не виділяти Україні 5 млрд. доларів кредиту. Про це повідомив сьогодні в інтерв'ю агентству Reuters заступник міністра фінансів РФ Дмитро Панкін.
"Вони звернулися, і рішення про надання кредиту не було прийнято… Ми проаналізували ситуацію, і ми сказали ні", - заявив Панкін.
У той же час він відзначив, що Росія ще не ухвалила рішення щодо виділення кредиту Ісландії, яка звернулася по допомогу восени минулого року.
Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко офіційно звернулася до Росії із приводу кредиту в розмірі 5 млрд. дол.
Виконувач обов'язків міністра фінансів України Ігор Уманський відзначив, що російський кредит у розмірі 5 млрд. дол. - у випадку підписання відповідної угоди між Україною і Росією - планувалося направити на оплату за природний газ, який НАК "Нафтогаз України" купує в "Газпрому".
Кілька українських експертів в інтерв'ю УНІАН відзначали, що висока процентна ставка по можливому російському кредиту приведе до збільшення вартості обслуговування зовнішнього боргу України.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас