Експерт: Збиток німецьких фірм від промислового шпіонажу - 20 мільярдів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Збиток німецьких фірм від промислового шпіонажу - 20 мільярдів на рік

217
Промислове шпигунство приносить німецьким компаніям збиток у розмірі десятків мільярдів євро на рік. Найбільше воно поширене на підприємствах машино- і автомобілебудування, фармацевтики, а також з виробництва сонячних батарей.
У той час як щорічний збиток підприємствам Німеччини в результаті промислового шпигунства оцінюється як мінімум в 20 мільярдів євро, потенціал небезпеки, на думку експертів, ще значно вищий - він може досягати 50 мільярдів євро. Такі цифри навів керівник Товариства зі сприяння безпеці економіки Бертольд Штоппелькамп в інтерв'ю газеті Mitteldeutsche Zeitung, опублікованому в середу, 20 травня.
За його словами, особливо сильно розмах промислового і конкурентного шпигунства збільшився за останні два роки, найбільше - у таких високотехнологічних галузях економіки, як машино- і автомобілебудування, фармацевтика, виробництво техніки для виробництва сонячної енергії та астронавтика.
Частково це відбувається із застосуванням сучасної техніки, через інтернет, але не вийшли із ужитку і традиційні методи - співробітники конкуруючих фірм просочуються в німецькі компанії з вигаданими легендами або добувають інформацію на ярмарках і при відвідуванні підприємств.
В опублікованій напередодні доповіді за 2008 рік Федерального відомства з охорони конституції серед країн, спецслужби яких найбільш активно займаються промисловим шпигунством, називаються Китай і Росія, а також країни Далекого та Близького Сходу і Північної Африки.
Бертольд Штоппелькамп застеріг німецьких підприємців від надмірної легковажності. "Ми хочемо запобігти, щоб, вийшовши на відкриті ринки, вони скаржилися на те, що їх ніхто не попередив", - сказав він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас