Учасник ринку: Зняття Нацбанком мораторію на дострокове розірвання депозитних договорів не спричинить обвальний відтоку коштів з банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасник ринку: Зняття Нацбанком мораторію на дострокове розірвання депозитних договорів не спричинить обвальний відтоку коштів з банківської системи

719
Зняття Нацбанком мораторію на дострокове розірвання депозитних договорів не спричинить обвального відтоку коштів з банківської системи. Про це журналістам заявив сьогодні голова правління дочірнього банку Ощадбанку РФ Ігор Юшко.
Він назвав вказане рішення НБУ "своєчасним і справедливим". "З урахуванням того, що гривна зміцнюється і немає панічних настроїв у населення, можна припустити, що зняття мораторію не спричинить масового відтоку коштів з депозитів", - сказав він.
Він також висловився за необхідність надання в законодавчому порядку Нацбанку права вводити такий мораторій. На його думку, це необхідно в разі надзвичайних обставин. Наприклад, різке погіршення фінансової ситуації.
Учасник ринку також зазначив, що положення, що дозволяє достроково розірвати депозитний договір міститься в нинішньому Цивільному кодексі України.
"На жаль, коли приймався Закон "Про банки і банківську діяльність" у Верховної Ради не вистачило політичної волі внести зміни до Цивільного кодексу. У багатьох країнах тією або іншою мірою банкіри також стикаються з цією проблемою", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас