Більшість росіян не довіряють деклараціям про доходи, наданим чиновниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість росіян не довіряють деклараціям про доходи, наданим чиновниками

93
Близько 70% росіян, що ознайомилися з деклараціями про доходи державних чиновників, впевнені у тому, що ці відомості недостовірні. Про це свідчать результати опублікованого в середу опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).
Згідно з опитуванням, лише 13% респондентів зацікавилися деклараціями про доходи високопоставлених чиновників. При цьому 34% опитаних повідомляють, що одержали інформацію про публікацію декларацій зі ЗМІ або зі слів знайомих. Переважна частина респондентів (53%) взагалі нічого не знають про це.
Головною причиною, через яку більшість людей не бачили декларацій, є відсутність інтересу до них. Про це повідомили 34% учасників опитування. Крім того, 30% стверджують, що не знали, де можна ознайомитися з даними про доходи. 29% респондентів не стали дивитися декларації, так як з самого спочатку були впевнені в їхній невірогідності. А 5% вважають декларації дуже складними для сприйняття.
Найбільший інтерес серед росіян викликали декларації про доходи президента Росії Дмитра Медведєва. Про це повідомляють 16% опитаних. Від Медведєва в рейтингу популярності не відстав і прем'єр-міністр Володимир Путін. Відомості про його доходи викликали інтерес в 13% росіян. Інші декларації респонденти згадували набагато рідше: 4% - Володимира Жириновського, по 2% - Юрія Лужкова і Геннадія Зюганова, по 1% - Сергія Миронова, Павла Іпатова, Анатолія Чубайса, Валентини Матвієнко, Олени Батуриної.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас