Мінфін пов'язує можливість коректування фінплану "Нафтогазу" з результативністю переговорів з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пов'язує можливість коректування фінплану "Нафтогазу" з результативністю переговорів з РФ

143
Міністерство фінансів України пов'язує можливість коректування фінансового плану НАК "Нафтогаз України" з результативністю переговорів з Російською Федерацією. Таку думку висловив журналістам виконувач обов'язків міністра фінансів України Ігор Уманський сьогодні в Кабінеті Міністрів.
"Учора я бачив їх (представників "Нафтогаза України" – ред.) пропозиції. Будемо дивитися, наскільки вони будуть обґрунтовані і які для цього будуть підстави. Зараз ведуться переговори з Російською Федерацією, і за їх результатами, якщо вони будуть успішними, я думаю, що фінплан зажадає додаткових змін", – сказав І.Уманський.
Як повідомлялося, 19 травня міністр палива та енергетики України Юрій Продан повідомив, що міністерство допускає уточнення фінансового плану НАК "Нафтогаз України" на 2009 рік. За його словами, фінплан компанії може бути відкоректований у частині передбачення грошових ресурсів, необхідних для забезпечення накачування газу в підземні сховища. При цьому він нагадав, що НАК планує закачати в ПСГ цього року 19,2 млрд. куб. м газу.
Ю.Продан відзначив, що на сьогоднішній день компанія виконує всі свої зобов'язання, пов'язані із кредитним портфелем, а значить, у даній частині фінплан коректуватися не буде.
Нагадаємо, 18 травня Президент України Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів України в 10-денний термін підготувати проект нового фінансового плану НАК "Нафтогаз України" з урахуванням реальної ситуації на газовому ринку, а також заходів, необхідних для стабілізації фінансового стану компанії. Раніше Президент України В.Ющенко неодноразово наполягав на перегляді фінансового плану НАК "Нафтогаз України".
Як повідомлялося, 11 березня ц.р. кабінет Міністрів затвердив фінансовий план НАК "Нафтогаз України" із профіцитом 3,8 млрд. грн. Виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський повідомив, що цей профіцит розрахований без урахування накачування газу в сховища в 2009 році. "Фінплан із профіцитом, але профіцит не враховує необхідні накачування газу в сховища на наступний період", – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас