"Кредит-Рейтинг" присвоїло Івано-Франківську рейтинг uaВВВ+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг" присвоїло Івано-Франківську рейтинг uaВВВ+

290
Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" присвоїло Івано-Франківську рейтинг uaВВВ+, повідомляється в прес-релізі агентства.
До факторів, що підтримують рівень кредитного рейтингу емітента, агентство віднесло високі темпи зростання обсягу фактичних надходжень загального фонду бюджету міста без урахування трансфертів протягом останніх трьох років, а саме: надходження в 2006 році на 32,4%, в 2007 році - на 47,5%, в 2008 році - на 35,2% перевищують показники відповідних попередніх бюджетних періодів.
Позитивним, на думку експертів агентства, є також відсутність концентрації надходжень у бюджет міста по основних платниках податків, низький рівень прямого боргового навантаження Івано-Франківської міської ради (1,5%) станом на 1 січня 2009 року, а також зростання окремих показників економічного розвитку міста протягом 2004-2008 років, а саме: обсягу інвестицій в основний капітал в 5,8 рази – до 1,8 млрд грн, обсягу роздрібного товарообігу в 5,1 рази – до 2,6 млрд грн. У розрахунку на одного жителя в 2008 році зазначені показники перевищували середні значення по країні в 1,5 рази і 2 рази відповідно.
До факторів, що обмежують рівень кредитного рейтингу, агентство відносить уповільнення темпів зростання дохідної частини бюджету міста в 2009 році, що обумовлюється негативними наслідками кризових явищ в економіці України, збереження залежності бюджету міста від дотації вирівнювання з Держбюджету, співвідношення обсягу якої до запланованого на 2009 рік обсягу дохідної частини загального фонду міського бюджету без урахування трансфертів склало 6,5%.
Негативним, на думку експертів агентства, є також той факт, що рівень середньомісячної заробітної плати в місті в 2008 році був на 10% нижчим від середнього значення по країні при залежності дохідної частини бюджету міста від надходжень податку з доходів фізичних осіб (питома вага цього джерела в доходах загального фонду бюджету міста без урахування трансфертів склала близько 75%).
"Кредит-Рейтинг" звертає увагу на високий рівень зношування об'єктів інженерної, транспортної інфраструктури і житлового фонду міста, а також необхідність здійснення значних капітальних вкладень у їх відновлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас