Тимошенко ініціює відставку Єханурова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко ініціює відставку Єханурова

988
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко ініціює відставку міністра оборони Юрія Єханурова. Про це вона сказала на засіданні Кабінету Міністрів.
Прем'єр відзначила, що після проведеної перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням Міноборони були виявлені факти масштабної корупції.
"Я сьогодні, як прем'єр-міністр, переглянула всі ці акти особисто, перевірила всі ці папери, подивилася на всі докази і можу сказати, що це безпрецедентне корупційне поводження з бюджетними коштами... саме тому, я направлю Президентові України лист, додам усі акти які є, із проханням за Конституцією України подати міністра оборони у Верховну Раду на звільнення", - сказала Тимошенко.
При цьому вона має намір направити лист депутатам Ради.
Прем'єр підкреслила, що не потерпить корупції в уряді.
Поряд із цим, Кабмін має намір направити всі виявлені факти в Генеральну прокуратуру.
Як повідомляло агентство, 7 травня Державна інспекція з контролю над використанням і охороною земель заявила про порушення Міністерства оборони в частині використання земельних ділянок на суму 4 млн. гривень.
Наприкінці квітня Кабмін призупинив передачу Міноборони 33 ділянок землі загальною площею 255 га, у тому числі 96,3 га на узбережжі Чорного моря і доручив ГоловКРУ провести перевірку в міністерстві.
ГоловКРУ виявило порушення в Міноборони, зокрема, що військові частини закуповували за значно завищеними цінами продукти харчування, паливно-мастильні матеріали, крім того, були виявлені порушення в питаннях продажу землі відомства.
Єхануров називає комедією публічне заслуховування інформації ГоловКРУ про зловживання в керованому ним відомстві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас