Уряд Німеччини надасть Opel бридж-фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини надасть Opel бридж-фінансування

Казна та Політика
465
Уряд Німеччини погодився надати кризовому автовиробникові Opel, що входить у структуру General Motors, бридж-фінансування на час, поки не визначаться стратегічні інвестори компанії.
Менеджери німецьких банків і представники регіональних урядів напередодні зустрілися в Берліні, щоб обговорити структуру проміжного фінансування Opel, повідомляє Associated Press з посиланням на прес-секретаря федерального канцлера Ангели Меркель.
Деталі фінансової допомоги Opel ще не вироблені, однак учасники переговорів повідомили, що бридж-кредити будуть видані при спільній участі федерального уряду, урядів земель, у яких розташовані заводи Opel, і підконтрольних державі банків.
Opel раніше заявляла, що їй знадобиться 1 млрд євро додаткових обігових коштів протягом наступного місяця.
У цілому для подолання економічної кризи Opel потребує інвестицій у розмірі 3,2 млрд євро. У квітні ц.р. компанія запросила цю суму як державну економічну допомогу в Німеччини. Однак уряд порахував, що спочатку власник Opel - General Motors - повинен надати план порятунку своєї дочірньої компанії і показати, які інвестиції він може зробити в приналежне йому підприємство.
Сьогодні в розпорядження німецької влади повинні надійти заявки з боку інвесторів, зацікавлених в Opel. Серйозні види на німецького виробника має італійський автоконцерн Fiat, голова якого Сержио Маркіонне напередодні проводив зустрічі з лідерами профспілок Opel у Франкфурті.
Раніше про можливість придбання частки в Opel заявляв канадський виробник автокомпонентів Magna. У ЗМІ в числі можливих інвесторів німецької автокомпанії також називалися російська група "ГАЗ" і Ощадбанк РФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас