Фондові індекси Азії ростуть у середу на акціях сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії ростуть у середу на акціях сировинних компаній

Фондовий ринок
138
Фондові індекси Азії ростуть у середу слідом за акціями сировинних компаній. Акції фінансових компаній регіону дешевшають на очікуваннях подальших збитків після опублікування звітності, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific додав з відкриття торгів 0,5%, піднявшись до 99,82 пункту. Показник виріс на 41% з п'ятирічного мінімуму, досягнутого 9 березня.
Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 0,4%. ВВП Японії скоротився в січні-березні на 15,2% у річному вираженні, що є найгіршим показником як мінімум за останні піввіку. Однак зниження виявилося меншим від прогнозів економістів.
Зростання відзначено на всіх ринках АТР, крім Сингапуру та Гонконгу.
"Люди купують і продають акції заради швидкого прибутку, і ринок скаче то вгору, то вниз, як на карнавалі", - заявив старший аналітик Okasan Asset Management Co. Йосіхіро Іто.
Котирування акцій провідного японського торгового дому Mitsubishi Corp., 47% виторгу якого припадає на метали та енергоносії, піднялися на 4,5%. Goldman Sachs поліпшив оцінку трейдингового сектору на очікуваннях підвищення цін на сировину.
"Попит на сировинні ресурси, схоже, відновлюється, і інвестори готові купувати акції сировинних компаній на очікуваннях поліпшення прибутків", - відзначив гендиректор Nikko Cordial Securities Co. Хіроїті Нісі.
Нафтові ф'ючерси додали 1,1%, піднявшись до $59,65 за барель на торгах у Нью-Йорку у вівторок, ціна закриття була найвищою з 10 листопада.
Курс цінних паперів найбільшого страховика життя в Японії T&D Holdings Inc. впав на 13% після оголошення про більш значний збиток за підсумками минулого фінансового року, ніж очікувалося. Брокери та інвестори побоюються погіршення прибутків у страховому і банківському секторі на тлі нестабільності, що зберігається, економіки.
Ринкова капіталізація австралійської компанії James Hardie Industries NV, найбільшого гравця на ринку сайдингу в США, знизилася на 2,3% на торгах у Сіднеї на тлі скорочення прибутку в IV фінкварталі.
Вартість акцій третьої за розміром судноплавної компанії Японії Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. збільшилася на 2,9%, оскільки вартість фрахту виросла у вівторок 13-у сесію підряд. Індекс вартості суховантажного фрахту Baltic Dry виріс у Лондоні до максимуму за 7 місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас