Всеукраїнська профспілка харчової промисловості просить суд зобов'язати Кабмін скасувати державне регулювання хлібної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всеукраїнська профспілка харчової промисловості просить суд зобов'язати Кабмін скасувати державне регулювання хлібної галузі

Аграрний ринок
269
Всеукраїнська профспілка працівників харчової й переробної промисловості й суміжних галузей просить Окружний адміністративний суд Києва зобов'язати Кабінет Міністрів скасувати державне регулювання хлібної галузі й лібералізувати ринок хліба й хлібобулочних виробів. Про це сказано в повідомленні профспілки.
Так, 15 квітня поточного року Всеукраїнська профспілка харчової й переробної промисловості подала позов до Окружного адміністративного суду Києва на Кабінет Міністрів про невиконання урядом пунктів Генеральної угоди, укладеної 15 квітня 2008 року між Кабміном і всеукраїнськими об'єднаннями організацій, роботодавців і підприємців, всеукраїнськими профспілками й профоб'єднаннями.
Відповідно до повідомлення, незважаючи на взяті на себе зобов'язання, уряд продовжує тверду політику адміністративного регулювання харчової промисловості, зокрема хлібної галузі.
Таким чином, представники галузі вже в судовому порядку вимагають скасування урядових рішень: про встановлення повноважень органів виконавчої влади на місцях у частині регулювання цін, порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, граничного рівня рентабельності, у тому числі на хліб.
Крім того, дозволити включати у виробничу собівартість хліба відрахування на оздоровлення й культурно-масові роботи.
У повідомленні також відзначено, що 18 травня Всеукраїнська профспілка працівників харчової й переробної промисловості направила звернення Президенту Віктору Ющенку й прем'єр-міністру Юлії Тимошенко щодо забезпечення конституційних прав виробників хліба.
Як повідомляло агентство, у березні профспілкові організації підприємств хлібопекарської галузі просили Кабінет Міністрів, Міністерство економіки, Міністерство аграрної політики забезпечити стабілізацію ситуації в галузі.
Раніше представники хлібопекарської галузі неодноразово просили Кабінет Міністрів прийняти рішення, необхідні для стабілізації ситуації в хлібній галузі, але рішення так і не були прийняті.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас