Гра у відставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гра у відставки

919
Історія з відставкою голови секретаріату президента ( СП) Віктора Балоги вчора одержала несподіване продовження. Протягом дня Віктор Ющенко утримувався від коментарів щодо даного питання, а ввечері в СП заявили, що в них немає зареєстрованої заяви пана Балоги. Тим часом це суперечить позиції самого Віктора Балоги, який запевнив у рішучості залишити посаду голови СП.
Учора політики активно обговорювали інформацію про відхід Віктора Балоги з посади голови секретаріату президента. У думці, що рішення про його відставку вже прийняте президентом Віктором Ющенком, сходилися як представники опозиційних главі держави політичних сил, так і пропрезидентські політики. Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко висловив задоволення у зв'язку із тим, що відбулося, назвавши відставку "давно очікуваною подією".
Перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш звинуватив пана Балогу в тому, що він "вчинив некоректно і безвідповідально". "Відносини між президентом і ключовою фігурою в секретаріаті президента повинні вирішитися без зайвого театру і навантаження на суспільство", - відзначив пан Гавриш. Про невідворотність відставки Віктора Балоги заявив і голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, якого вважають близьким соратником президента. "Рішення про те, хто буде керувати секретаріатом, потрібно ухвалювати в найближчий час. Думаю, проблем із цим у президента не виникне. Пристойних людей досить багато", - сказав губернатор.
Тим часом ближче до кінця дня відразу кілька джерел Ъ у секретаріаті президента заявили, що ситуація кардинально змінилася. "Ще рано говорити про відставку. Схоже, усе залишиться так, як було раніше", - сказав один зі співрозмовників. А вже ввечері заступник голови СП Ігор Пукшин, що курирує юридичний напрямок, заявив про відсутність формальних причин для звільнення пана Балоги з формулюванням "за власним бажанням": "Для мене, як для юриста, фактом є не чутки, а підписаний указ президента. А на сьогодні відсутній не тільки проект такого указу (про відставку Віктора Балоги.), немає навіть зареєстрованої заяви (про відставку.)".
"Конфлікт вичерпаний. Вони (Віктор Ющенко і Віктор Балога) помирилися", - підсумував один зі співробітників СП. Втім, висока ймовірність того, що сьогодні позиція Віктора Ющенка знову зміниться. Справа в тому, що сам Віктор Балога вчора пізно ввечері підтвердив свій намір піти зі СП, зробивши ще більш рішучу заяву, ніж перший раз.
- 12 травня я власноручно підписав заяву про відставку та офіційно подав її в секретаріат, - сказав голова секретаріату президента, висловивши впевненість у тому, що цей документ зареєстрований у СП. - Я готовий зустрітися із президентом, щоб остаточно з'ясувати всі обставини і позиції - його і свою. Крім того, я готуюся привселюдно вийти зі своєю позицією, щоб і суспільство і медіа зрозуміли причини та мотиви мого вчинку. Я рішуче налаштований піти із цієї посади.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас