Ющенко: Пора думати про третій транш МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Пора думати про третій транш МВФ

Кредит&Депозит
1050
За пропозицією Президента України Віктора Ющенка керівництво країни погодить спільний план дій щодо виконання зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі глави держави, розповідаючи про нараду за участі вищого керівництва держави і лідерів політичних сил з питань погоджених дій для подолання кризових явищ, яка проходила під головуванням Ющенка в Секретаріаті Президента України.
Під час наради Ющенко висловив стурбованість тим, що передбачені Меморандумом про співробітництво із МВФ законопроекти, які стосуються банківської системи і повинні бути прийняті до кінця травня, не готові до розгляду в парламенті. Ці рішення насамперед передбачають прийняття змін до низки законів України з метою надання законодавчої підтримки процесу рекапіталізації банків, визначення їх реальних власників, а також посилення незалежності Національного банку України.
У цілому Президент висловив стурбованість повільним просуванням України в частині прийняття рішень, закріплених у Меморандумі.
Глава держави запропонував учасникам наради погодити спільний план дій щодо виконання зобов'язань України. Документ був прийнятий за основу. Було вирішено допрацювати його протягом двох днів. Таким чином, схвалення спільного плану дій стане позитивним сигналом для успішного проведення чергового перегляду програми співробітництва із МВФ і одержання Україною третього траншу, відзначає прес-служба Президента.
Як повідомлялося, участь у нараді брали прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, секретар РНБО Раїса Богатирьова, голова НБУ Володимир Стельмах, представник Партії регіонів Микола Азаров, а також перший заступник голови Секретаріату Президента, представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас