Іпотечний план Обами подолав ще не всі перешкоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечний план Обами подолав ще не всі перешкоди

Казна та Політика
346
Через майже три місяці після того, як президент США Барак Обама вперше представив свій іпотечний план вартістю $75 млрд., уряд усе ще допрацьовує програму, покликану врятувати 9 млн. власників житла від вилучення цього житла за борги, пише CNNMoney.com.
На цей момент більше 55 тис. позичальників перебувають у стадії пробних модифікацій своїх іпотек, які стануть постійними, якщо вони протягом трьох місяців зможуть вносити платежі. ще сотні тисяч подали заявки на модифікації. Однак, перш ніж можна буде говорити про шанси цієї ініціативи на успіх, необхідно подолати ще кілька перешкод.
Напруга на установи, що обслуговують позики. Багатьом структурам, що обслуговують позики, знадобилися тижні на те, щоб перепрограмувати свої системи і навчити співробітників. Хоча інструкції були опубліковані 4 березня, багато з них почали приймати заявки від позичальників тільки в середині або наприкінці квітня.
Невдоволення інвесторів. Ситуацію ускладнює те, що позики об'єднані в цінні папери і були продані інвесторам вроздріб. Деякі обслуговуючі установи пов'язують повільні темпи модифікації з тим, що їх контракти з інвесторами обмежують їхню здатність коректувати умови позик. У цей час Конгрес допрацьовує закон, який дозволить фінансовим установам модифікувати іпотеки.
Зростання безробіття. Темпи зростання безробіття загрожують звести нанівець усі досягнення в стабілізації ринку житла. Коли власники житла втрачають роботу, вони найчастіше не можуть зберегти своє житло незалежно від модифікацій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас