Український ринок акцій у понеділок закрився зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у понеділок закрився зростанням

Фондовий ринок
162
Український ринок акцій виріс за підсумками торговельної сесії в понеділок: ПФТС-індекс - на 4,59%, або на 4,6 пункти, - до 421,49 пункту, індекс "Української біржі" - на 0,16%, або на 1,73 пункту, до 1055,90 пункту.
"Сьогодні український ринок рухався тільки під впливом зовнішньої кон'юнктури. Внутрішнє новинне тло вплинуло на хід торгів", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "Таск-інвест" (Київ) В'ячеслав Іванишин.
За словами брокера інвесткомпанії "Альтана Капітал" (Київ) Олексія Рєпіна, перед відкриттям торгів на українському фондом ринку сформувалося негативне зовнішнє тло, тому ринок відкрилвся невеликим зниженням за більшістю паперів.
"Торги проходили досить активно. Незважаючи на зниження в першій половині дня, коли торговці фіксували прибуток, випливаючи негативній динаміці на світових майданчиках, багато паперів закрилися в позитивній зоні", - відзначив начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" (Київ) Володимир Грищенко.
За його словами, позитивні результати торгів у США, Європі та Росії дозволяють припустити, що завтра попит на українських біржах збережеться.
Грищенко також відзначив, що в понеділок попит переважав в акціях меткомпаній і банків.
На ПФТС виросли акції Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 6,98%, Єнакіївського метзавода - на 5,61%, "Азовсталі" - на 4,92%, Алчевського меткомбіната - на 4,19%, Укрсоцбанка - на 3,4%, концерну "Стірол" - на 2,89%, банку "Форум" - на 2,23%.
Начальник торговельного відділу ЗАТ "Фондова компанія "Автоальянс-інвест" (Київ) Анатолій Шевчук відзначив, що подання підсумкової інформації на ПФТС погіршилося. "Відсутня таблиця зміни акцій індексного кошика і у розділі "підсумки торгів" графічне відображення індексу, а також протягом дня немає показників зміни обсягу торгів", - додав він.
На "Українській біржі" подешевшали акції Полтавського ГЗК - на 8,33%, Райффайзен Банку Аваль - на 4,19%, Укрсоцбанка - на 3,86%, банку "Форум" - на 3,36%, Єнакіївського метзавода - на 3,15%, "Укртелекома" - на 1,41%, "Західенерго" - на 1,35%, "Центренерго" - на 1,09%, Стахановського вагонобудівного заводу - на 096%, "Азовсталі" - на 0,82%, "Мотор-Січ" - на 0,71%, Алчевського меткомбіната - на 0,45%, "Укрнафти" - на 0,27%, у той час як виросли акції Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 2,27%, концерну "Стірол" - на 0,81 %.
Як повідомлялося, невідповідність значення індексу "Української біржі" та її біржового курсу акцій пояснюється тим, що індекс розраховується в режимі реального часу, тому оперативніше відображає картину на ринку, у той час як біржовий курс інертніший, тому реальний стан ринку відображає з тимчасовим лагом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас